Moj seznam spletnih dnevnikov

ponedeljek, 25. maj 2009

24.05 Vzpon na GOLICO

Na zgodnje nedeljsko jutro smo se zbrali v Tivoliju ob 6.00. Seveda še malo zaspani in z možgani na »off«. Po nekajminutni zamudi smo se odpravili proti našem izhodišče. Vmes pa naredili obvezen postanek na postajališču Torovo z jutranjo kavico. Po nadaljevanju poti smo na Jesenicah zavili desno proti našem izhodišču na Planini pod Golico, kjer nas je čakal del ekipe.
Po kratki pripravi ( nastavitev teleskopskih palic, obuvanje gojzarjev…) smo zagrizli pot proti koči na Golici. Pot je razmeroma strma in marsikdo je bil presenečen, da smo bili po dobri uri hoje že pri koči. Po kratkem počitku je večina nadaljevala proti vrhu Golice. Po slabih 30 min vzpona smo bili na vrhu. Takrat je tudi posijalo sonce (kot je bilo naročeno :) ). Po uživanju v razgledu, dobri debati in seveda veliko smeha smo se odpravili nazaj do koče. Kjer smo naredili daljši odmor za počitek in okrepčilo. In nato nadaljevali pot v dolino do izhodišča. Do tja smo prispeli malo čez poldne.

Področje Golice je značilna po narcisah, ki so se letos pokazale v pravem razcvetu.

Dan je bil še dolg, zato nas je del odšel na pot okoli Blejskega jezera….. o podrobnostih pa drugič, no omenil bi, da smo videli 1 m dolgega soma z značilnimi brkami.

Bilo nas je: 11 in dva kužka.

Zapisal: GP







Ni komentarjev:

Objavite komentar